Geen seksuele aantrekking

aseksualiteit

Aseksualitiet betekent dat je (bijna) geen behoefte hebt aan seks met andere mensen omdat je geen seksuele aantrekkingskracht voelt. Als je aseksueel bent betekent dit niet dat je helemaal geen seks hebt. Of je wel of geen seks hebt is altijd jouw keus. Sommige aseksuele mensen kiezen er voor om af en toe wel seks te hebben. Ook masturbatie kan fijn voelen wanneer je asekueel bent. Wat je wel en niet wil doen is helemaal aan jou.

geen keuze

Er wordt niet zo veel gepraat over aseksualiteit. Daarom wordt er soms gedacht dat aseksualiteit een keuze is. Dat is niet waar. Wanneer je er voor kiest om geen seks te hebben maar wel behoefte hebt aan seks dan leef je celibair. Sommige mensen doen dit om religieuze redenen of omdat ze nog niet een persoon hebben gevonden met wie ze graag seks zouden willen hebben. Celibair leven en aseksueel zijn, is dus iets anders. Het eerste is een keuze en het tweede een seksualiteit.

Relatie?

Ook als je aseksueel bent kun je een relatie hebben. Of seks een onderdeel is van de relatie kunnen jullie samen bepalen. Sommige mensen vinden het wel fijn om te zoenen en te knuffelen. Andere willen vooral een relatie omdat ze zich heel prettig bij iemand voelen en samen kunnen lachen. Relaties zijn er in alle soorten en maten. Het is vooral belangrijk dat jullie je er goed bij voelen.