Opwinding

opgewonden worden

Waar jij opgewonden van wordt is erg persoonlijk. Niet iedereen vindt dezelfde dingen opwindend. Je kunt opgewonden worden door aanraking maar ook door porno te kijken, te fantaseren of sexy berichtjes naar elkaar te versturen.

Door opwinding wordt de piemel stijf en de vulva en vagina nat. De zwellichamen in de piemel zwellen op waardoor het bloed dat door je piemel stroomt langer wordt vastgehouden. Hierdoor wordt de piemel stijf, de voorhuid trekt naar achter (bij een onbesneden penis) en de eikel is zichtbaarder. De ballen produceren ondertussen sperma. De vulva en vagina worden vochtig door opwinding. Ook zwellen de binnenste schaamlippen en de clitoris op. De tepels en borsten zwellen soms ook op en worden stijf.

Als je wil neuken dan is het belangrijk dat de piemel stijf is en de vagina nat. Ook als je een (voorbind)dildo gebruikt is het fijn om nat te zijn. Dit heeft meestal even tijd nodig, daarom is neuken vaak niet iets waarmee je begint tijdens de seks.

Moeite met opgewonden worden

Soms kan het niet zo goed lukken om nat te worden of een erectie te krijgen. Meestal ligt dit niet aan je lichaam. Zolang je lichamelijk gezond bent en geen medicijnen gebruikt kan ieder lichaam nat worden of een erectie krijgen. 

Stel daarom aan jezelf de vraag: hoe komt het dat ik niet opgewonden genoeg wordt? Dit kan bijvoorbeeld liggen aan stress, vermoeidheid of niet zulke goede ervaringen met seks. Het is bijvoorbeeld best moeilijk om opgewonden te worden als er weinig aandacht is voor jouw plezier tijdens de seks. Ook als je nog niet zo goed weet wat je fijn vindt, kan dit er voor zorgen dat je minder opgewonden wordt.

meer leren over: