Persoonlijk Verhaal

Felicia (24 jaar)

zij/haar

Ik ben Felicia en identificeer mij als biseksueel. Ik voel me aangetrokken tot mensen met alle genderidentiteiten. Het belangrijkste vind ik dat ik een persoonlijke connectie heb met iemand. In mijn hoofd wil ik vaak dingen snel doen, maar mijn lichaam werkt niet altijd mee. Dit heeft ook invloed op mijn dateleven. Ik heb namelijk ADHD, een depressiestoornis, scoliose en fibromyalgie. Hierdoor heb ik pijn en ben ik veel moe. Dat maakt daten soms lastig.

 

‘zie mij als mens, ik ben meer dan ziek.’

 

Tijdens het daten is het ingewikkeld dat ik verschillende ziektes heb. Mensen vinden het soms lastig om met iemand te zijn die chronisch ziek is. Mensen zijn bijvoorbeeld bang dat het veel werk is om een relatie met mij te hebben. Of ze nemen niet de tijd om te begrijpen wie ik ben. Ook vinden mensen het soms lastig om te begrijpen hoe ik chronisch ziek zijn ervaar.

Dat vind ik jammer, want uiteindelijk ben ik zoals iedereen, alleen voel ik me vaker fysiek slechter. Het zou fijn zijn als mensen mij meer zouden zien als mens, en voorbij mijn ziektes zouden kijken. Zie mij als mens, ik ben meer dan ziek. Iedereen verdient een eerlijke kans, ziek of niet ziek. Mijn tip voor iedereen die dit leest, is, leer je lichaam kennen, alleen of met een partner. Zo leer je meer van jezelf houden ook al heb je gebreken.