Persoonlijk verhaal

Tim (18 jaar)

hij/hem

Op de middelbare school vond ik het moeilijk om vrienden te maken. Ik was bang om mezelf te zijn en had het gevoel dat ik anders was dan mijn klasgenoten. Tijdens de pauze mocht ik bijvoorbeeld niet bij mijn vriendinnen zitten, maar moest ik bij de andere jongens eten. Zij vonden mij te meisjesachtig en daardoor werd ik gepest. Ik vond dit erg vervelend en voelde me niet fijn bij de jongens uit mijn klas.

 

‘het voelde alsof zij mijn moment had gestolen.’

 

Gelukkig kreeg ik uiteindelijk leuke vriendinnen. Een van die vriendinnen kwam uit de kast al biseksueel. Dat inspireerde mij om ook uit de kast te komen. Ik wilde graag delen met andere mensen dat ik op jongens val. Ik heb het eerst aan die vriendin verteld en daarna aan mijn nichtje, zij vertelde het vervolgens aan de hele school. Dit was heel vervelend want het voelde alsof zij mijn moment had gestolen. Iedereen wist het nu zonder dat ik mijn toestemming daarvoor had gegeven. Hierdoor kon ik niet meer kiezen bij wie ik wel en niet uit de kast wilde komen. Ik had het liever zelf verteld aan mensen.

 

‘gelukkig reageerde ze goed en accepteert ze mij voor wie ik ben.’

 

Nadat de hele school wist dat ik verliefd word op jongens  heb ik het ook aan mijn moeder verteld. Eerst twijfelde ik wel of ze het oké zou vinden dat ik homo ben. Gelukkig reageerde ze goed en accepteert ze mij voor wie ik ben. Daarna begon ik aan mijn proces om me comfortabel te voelen met wie ik ben. Nu ben ik zelfverzekerd en trots op mezelf en mijn homoseksualiteit. Ik word niet meer gepest en als mensen een stomme opmerking maken, geef ik mijn grenzen aan.