Persoonlijk Verhaal

Anneke (22 jaar)

zij\haar

Mijn naam is Anneke en ik ben opgegroeid in Friesland. Nu woon ik in Amsterdam. Mensen denken vaak dat buiten de grote stad er weinig ruimte is voor de LGBTQIA+ gemeenschap. Dat is niet mijn ervaring. Op de basisschool heb ik al les gehad over de verschillende seksuele voorkeuren. Toen mijn meester vertelde over biseksualiteit dacht ik, dat is iets voor mij.

 

‘toen mijn meester vertelde over biseksualiteit dacht ik; dat is iets voor mij.’

 

Een paar jaar later kwam ik erachter dat dat klopt. Toen ik in de puberteit kwam werd ik namelijk verliefd op meisjes én jongens. Ik vind het moeilijk om mezelf helemaal te bestempelen als biseksueel. Ik heb namelijk ook een relatie gehad met een non-binair persoon. Daarom voel ik me ook panseksueel. Eigenlijk identificeer ik me met allebei de seksualiteiten. Daarom zeg ik tegen sommige mensen dat ik bi ben en tegen anderen dat ik pan ben. Dat doe ik ook omdat veel meer mensen biseksualiteit kennen, maar panseksualiteit nog redelijk onbekend is.

 

‘toen ik in de puberteit kwam werd ik namelijk verliefd op meisjes én jongens.’

 

Na mijn tijd in Friesland, ben ik verhuisd naar Amsterdam om te studeren. Daar waren ineens veel meer LGBTQIA+ barretjes, organisaties en verenigingen. Ik ben toen bij A.S.V. gay gegaan, de LGBTQIA+ studentenvereniging van Amsterdam. In Amsterdam leeft de queer community veel meer dan in Friesland. Hierdoor heb ik veel uiteenlopende mensen ontmoet en mezelf verder ontwikkelt. Ik voel me nu meer thuis bij de queer community dan toen ik nog in Friesland woonde. Ondanks dat er in Amsterdam veel meer activiteiten zijn voor alle soorten mensen voel ik me ook in Friesland erg thuis. Zowel in Amsterdam als in Friesland voel ik me thuis als biseksueel en panseksueel persoon.