Persoonlijk verhaal

mel (29 jaar)

alle voornaamwoorden

Ik heb altijd veel verschillende soorten mensen om mij heen gehad toen ik opgroeide. Mensen met verschillende geloven en mensen met verschillende culturele achtergronden. Toch voelde ik mij altijd anders dan de mensen om mij heen. Mensen bestempelde mij altijd als lid van de LGBTQIA+ gemeenschap. Ik voelde mij hier niet goed bij. Daarom ben ik toen opzoek gegaan naar waar ik me wel fijn bij voel. Daar is mijn queer kledingmerk uit voortgekomen: Power Of Appearance

Eerst identificeerde ik me als biseksueel en daarna als lesbisch. Nu identificeer ik mij als non-binair en queer. Voor mij voelt dat nu het beste. Maar het zou best kunnen dat het later weer een keer verandert. Dat maakt niks uit. Ik ben gewoon Mel.

 

‘ik ben gewoon mel.’

 

Non-binair en queer zijn, geeft mij de ruimte om mezelf te zijn. Daardoor voel ik me niet anders. Ik weet dan dat ik oké ben.  Ik wil graag dat iedereen zich oké en normaal voelt. We zijn allemaal normaal en we mogen allemaal zijn wie we willen zijn. Dat probeer ik uit te dragen met de kleding die ik ontwerp. Mijn voorouders waren Indianen. In de stam waar zij leefden hadden ze vijf genders. Eén van die genders voelt zich soms man, soms vrouw en soms allebei niet. Mensen noemen dat nu vaak non-binair. Indianen die zich zo identificeerde waren vaak sjamaan. Zij adviseerden mensen en brachten mensen samen. Er zijn vele stammen zoals die van mijn voorouders waar er meerdere genders waren. Deze stammen zijn bestaan al heel lang, ze bestonden al voor het Christendom ontstond.  Dit geeft een hele andere kijk op genderidentiteit.

 

‘we zijn allemaal normaal en we mogen allemaal zijn wie we willen zijn.’

 

Ik breng graag mensen samen, uiteindelijk is iedereen mens en is het belangrijk om met liefde en respect met iedereen om te gaan. Hoe je er van buiten uitziet, zegt niks over hoe jij je van binnen voelt. Verschillende tegenslagen en overwinningen in mijn leven hebben mij gebracht waar ik nu ben. Ik voelde mij eerst niet thuis maar nu heb ik een plek gecreëerd waar ik me wel veilig en gerespecteerd voel. Dit komt deels doordat ik Power Of Appearance ben gestart. Met de kleding breng ik mensen samen en geef ik mensen het gevoel dat ze normaal en oké zijn, ook als het minder goed met ze gaat.