Persoonlijk verhaal

Laurens (20 jaar)

hij/hem

Mijn partner heeft vaginisme gehad. We waren elkaars eerste relatie. We hadden allebei ook nog nooit seks gehad. Ik was eerder klaar voor een relatie en seks dan zij, maar we hebben haar tempo gevolgd en ik heb haar de tijd gegeven. Voor we voor het eerst seks gingen hebben heeft ze vertelt dat ze geen tampons kon inbrengen, omdat haar vulva zo gevoelig was. Daarom vond ze seks ook eng. Toen we voor de eerste keer vaginale seks probeerde te hebben deed dat erg veel pijn bij haar. We wisten niet waarom dit gebeurde. We konden dit samen uitzoeken of ik kon mijn eigen weg gaan. Ik was verliefd op haar en wilde heel graag bij haar zijn. Dus toen zijn we het samen gaan uitzoeken.

 

We hadden geen idee waarom vaginale seks niet lukte. We hadden toen nog nooit van vaginisme gehoord. Samen zijn we op ontdekkingstocht gegaan. Dit was een lang maar ook leuk proces. We leerden elkaars lichaam beter kennen. Mijn vriendin vond bijvoorbeeld haar vagina en vulva maar raar. Daarom zijn we samen onze geslachtsdelen gaan bekijken in de spiegel. Hierdoor kreeg ze een betere band met haar vulva. Ook ik heb veel geleerd. Bijvoorbeeld dat seks niet alleen gaat om penetratie. Er zijn heel veel andere intieme manieren om samen te zijn, zoals samen douchen. 

 

‘we hadden geen idee waarom vaginale seks niet lukte.’

 

Uiteindelijk heeft mijn partner dilators gekocht. Dat zijn een soort dildo’s in verschillende maten waarmee je langzaam meer ruimte in je vagina kan krijgen. Dilators kunnen helpen om er voor te zorgen dat je penetratie seks kan hebben. Ze heeft ze niet gelijk gebruikt. Ze vond het namelijk best spannend. We hebben toen samen erover gepraat. Ik heb haar gevraagd of ze echt penetratie seks wilde. Ook heb ik haar verteld dat ik dacht dat het ons dichter bij elkaar zou kunnen brengen. 

 

Hierdoor kreeg ze de motivatie om te oefenen met de dilators. Al snel daarna konden we voor het eerst vaginale seks hebben. Dat het zo snel ging is best bijzonder. Het was een goed gevoel dat we dit samen hadden ontdekt en bereikt. En dit was pas het begin. We zijn doorgegaan met ontdekken wat we allemaal fijn vinden op seksueel vlak. Die ontdekkingstocht is echt leuk!

 

 

‘je wilt samen seks hebben en je moet er daarom ook samen aan werken.’

 

 

Deze vaginisme-reis heeft mij veel geleerd. Als je samen seks wil hebben moet je er ook samen aan werken. Het is belangrijk om met elkaar op een respectvolle manier over je geheimen en angsten te praten. Als je je gevoelens toelaat en samen op verkenning gaat, wordt seks veel leuker. Vaginisme heeft ons dieper bij elkaar gebracht. Ik ben trots op ons, ik ben trots op mijn partner.