Op date met

Leona lundi

Drag Queen Leona Lundi (37) is hard opweg naar een professionele drag carrière. Ze treed regelmatig op en doet mee aan wedstrijden. Fck Yeah ging in gesprek met haar om meer te leren over de wereld van drag. @LeonaLundi

Hoi Leona, hoe ben je begonnen met drag?

Toen ik een jaar of achttien was heb ik drag wel eens geprobeerd. Dit was meer voor de grap. Ik vond het leuk om te doen. Dankzij Rupauls dragrace ben ik me meer gaan verdiepen in deze kunstvorm. Tijdens Corona in lockdown merkte ik dat als ik drag queens zag, het was alsof ik mezelf zag. Dit voelde als iets wat bij mij paste. Ik ben toen begonnen met onderzoek doen naar drag. Op social media deed ik heel veel inspiratie op en volgde ik allerlei haar, make-up en kleding tutorials. Ik ging op zoek naar de drag queen in mijzelf, naar wie ik wilde zijn. Hoe meer ik ermee bezig was, hoe meer ik groeide en zelfverzekerder werd over de drag versie van mezelf. Zo is Leona Lundi geboren.

Wat voel je je als je een drag show geeft? 

Het is geweldig! Ik ben niet nerveus, ik ga er helemaal in op. Ik doe echt iets met mezelf. Zodra ik het podium op stap gaat er een knop om. Ik transformeer dan in de vrouwelijke versie van mezelf. Deze versie is een tikkeltje extra en heeft een eigen karakter.

Hoe wordt je professioneel drag performer?

Heel veel oefenen! Nog meer tutorials kijken, met andere queens praten en daardoor leren van elkaar. Het is belangrijk dat je jezelf laat zien, door bijvoorbeeld veel te posten op social media. Probeer je altijd te blijven ontwikkelen, door vettere outfits te maken of door professionele make-uplook’s te maken.


Heb je tips voor andere mensen die met drag willen beginnen?

Bedenk goed waarom je aan drag wilt doen en houdt deze reden in je hoofd. Volg andere queens, laat je inspireren, support elkaar en creëer een fijne sfeer. Wees creatief, maak make-up looks, kleren en haarlooks en geef er je eigen draai eraan. De creativiteit van drag geeft het zijn kracht! 

IMG_20220415_072233_466(1)
IMG_20220409_124153_076(1)