Persoonlijk Verhaal

roos (21 jaar)

zij/haar

Mijn naam is Roos en sinds kort weet ik dat ik polyamoreus ben. Ik had altijd al wel het gevoel dat ik anders was dan andere mensen. Dit komt ook omdat ik autisme heb. Hierdoor vind ik het soms lastig om mijn emoties te herkennen en erover te praten. Dit maakt polyamorie soms ingewikkeld.

Op Discord praat ik soms met andere mensen die autisme hebben. Een gesprek ging over hoe een vriendschappelijke relatie en een liefdesrelatie best wel op elkaar lijken. Daar ben ik toen veel over na gaan denken. Toen ik later met een vriend ging afspreken merkte ik dat ik eigenlijk toch meer voor hem voel dan alleen vriendschap. Tegelijkertijd voel ik ook nog heel veel voor de partner die ik toen had. Ik kan dus voor meerdere mensen tegelijkertijd iets voelen. Toen wist ik dat ik polyamoreus ben. Ik kan verliefd zijn op meerdere mensen. Ik denk dat ik ook met meerdere mensen een relatie zou kunnen hebben.


‘Ik kan verliefd worden op meerdere mensen’


Toen ik nog een monogame relatie had, merkte ik dat seks met mijn partner soms best lastig was. Dit kwam deels door mijn autisme en fibromyalgie. Fibromyalgie is een spier en gewrichtsziekte waardoor ik veel moe ben en vaak pijn heb. Soms vraag ik me af hoe dat zou zijn met meerdere partners. Uiteindelijk is de relatie met mijn partner uitgegaan, omdat hij niet open stond voor polyamorie. Ik ben voor mijn eigen geluk gegaan. Nu ben ik nog op ontdekkingstocht en probeer ik erachter te komen wie ik ben en wat polyamoreus zijn voor mij betekent.