Persoonlijk Verhaal

rowan (22 jaar)

Hij/hem, hen/hun, die/diens

Mijn naam is Rowan, ik ben 22 jaar en trans man. Sinds een paar jaar heb ik seks. Ik val op mannen. Mijn dateleven als transgenderpersoon is niet altijd makkelijk geweest. De afgelopen vier jaar is er veel veranderd in mijn hoofd en aan mijn lichaam, omdat ik in transitie ben gegaan. Ik was in het begin weleens onzeker of cis mannen wel seks willen hebben met mij, maar door ervaring heb ik geleerd om me daar geen zorgen over te maken. 

 

‘Nu weet ik dat mijn trans-zijn bijna nooit een issue is.’

 

Ik merkte de afgelopen jaren dat homoseksuele cis mannen vaak gewend zijn om seks te hebben en verliefd te worden op andere cis mannen. Sommigen staan erg open voor trans mannen, terwijl anderen dit (te) spannend vinden. Ze hebben bijvoorbeeld het idee dat alleen panseksuele of biseksuele mannen vallen op trans mannen, terwijl ook homoseksuele mannen op trans mannen kunnen vallen.  Eerst was ik nog wel bang dat homoseksuele (cis) mannen mij echt niet aantrekkelijk zouden vinden en me zouden afwijzen. Nu weet ik dat mijn trans-zijn bijna nooit een issue is. Daarnaast mag iedereen natuurlijk z’n voorkeuren hebben.

 

Als ik mannen ontmoet, en het gaat richting wat serieuzers of richting seks, dan vertel ik ze dat ik transgender ben. Gelukkig vinden de meeste mannen dat helemaal geen probleem. Ze willen seks met mij, dat mijn lichaam anders is dan die van cis mannen maakt hun niet uit. Natuurlijk zijn er ook cis mannen die dit moeilijk vinden en/of liever niet willen, maar dat zegt niks over mij. Ik wil ook alleen maar seks met mensen die seks met mij willen. 

 

‘duidelijk communiceren over wat ik wel en niet fijn vindt werkt dus het best.’

 

Wel heb ik betere ervaringen met mannen die bi of pan zijn, die weten namelijk beter hoe mijn anatomie werkt. Bij homoseksuele mannen was dat soms moeilijker, omdat zij nog niet altijd wisten hoe ze het fijnste met mijn lichaam om konden gaan. Maar door veel te communiceren kwam dit altijd goed. Duidelijk communiceren over wat ik wel en niet fijn vindt werkt dus het best. Zo weten mijn sekspartners wat ik wil, waardoor we beiden een leuke tijd hebben.