Let’s talk!

Toestemming

Toestemming vragen is een belangrijk onderdeel van seks. Als je iemand nog niet (zo goed) kent weet je vaak niet wat iemand wel en niet fijn vindt.

Ook toestemming geven is erg belangrijk. Op die manier laat je de ander weten wat je wel en niet fijn vindt. Het kan best spannend zijn om te praten over je wensen. Maar het maakt de seks wel een stuk leuker!

Verlangens en problemen

Praten over seks kan best spannend zijn. Ieder lichaam is anders en iedereen vindt andere dingen fijn. Daarom is het belangrijk goed aan te geven wat je wil én te luisteren naar de aanwijzingen van de ander.

Als je zelf niet goed weet wat je fijn vindt kun je dit voor jezelf uitzoeken. Een goede manier om te leren wat je fijn vindt is door te masturberen. Hierdoor leer je welke plekjes op je lichaam fijn aanvoelen en op welke manier je graag aangeraakt wil worden.

Seksueel overschrijdend gedrag

Wanneer iemand over jouw seksuele grenzen heen gaat noem je dit seksueel overschrijdend gedrag. Iemands grens over gaan kan ernstige gevolgen hebben. Om te voorkomen dat er grenzen overschreden worden is het belangrijk om te praten en toestemming te vragen.