Masturberen

masturberen

Masturberen, zelfbevrediging, soloseks. Dit zijn allemaal woorden die dezelfde betekenis hebben: seks met jezelf. Er zijn verschillende manieren om seks te hebben met jezelf. Hoe vaak iemand masturbeert is heel persoonlijk. Sommige mensen hebben hier vaak behoefte aan, andere alleen soms of nooit.

Masturberen is het fijnst op een plek waar jij je veilig en op je gemak voelt. Zorg er dus voor dat je op een plek bent waar niemand je zomaar kan storen.

Neem de tijd, zeker als het de eerste keer is weet je waarschijnlijk nog niet zo goed wat je fijn vindt. Raak verschillende delen op je lichaam aan. Je merkt vanzelf wat heel fijn, een beetje fijn of niet zo fijn voelt. Het kan zijn dat je door te masturberen een orgasme krijgt maar dit hoeft niet.

Fantaseren, porno en seksspeeltjes kunnen je helpen om opgewonden te raken. Of gewoon leuk zijn voor de afwisseling.

leren over jezelf

Door te masturberen leer je waar je het liefste aangeraakt wordt. Het kan even duren voordat je precies weet wat je fijn vindt. Er zijn namelijk heel veel verschillende plekken op je lichaam die je kunt aanraken en ook verschillende manieren van aanraken.

Masturberen is niet alleen leuk, het is ook handig. Als je seks gaat hebben met iemand anders kun je namelijk precies uitleggen wat je fijn vindt. Dat heb je namelijk al bij jezelf ontdekt. Voor iemand anders kan het best wel lastig zijn om te raden wat jij fijn vindt. Door uit te leggen wat jij leuk vindt kun je meer genieten van de seks.

TIP

Het kan ook leuk zijn om samen te masturberen of te masturberen terwijl je partner “stiekem” kijkt.

Meer lezen over: