Met de handen

vingeren

Tijdens het vingeren streel je de binnenste en buitenste lippen van de vulva. Voor veel mensen is de clitoris het meest gevoelige plekje van de vulva. Het grootste deel van de clitoris zit in het lichaam en is dus niet zichtbaar. Het topje van het clitoris is een soort bobbeltje dat aan de bovenkant van de vulva zit. Hier kun je met een of meerdere vingers over of omheen wrijven tijdens het vingeren.

Ook kun je één of meerdere vingers inbrengen in de vagina om bijvoorbeeld de g-spot te stimuleren. Dit is de achterkant van de clitoris waar je alleen bij kunt komen via de vagina. Niet iedereen vindt dezelfde bewegingen, snelheid en druk fijn. Let goed op de reacties van de ander, en vraag wat deze persoon het fijnst vind.

aftrekken

Tijdens het aftrekken streel je de penis en de ballen. Je beweegt met je hand op-en-neer over de eikel. Dit kun je op verschillende manieren doen. Snel of langzaam. Je kunt over de gehele penis heen gaan of alleen over de eikel. Let goed op de reacties van de ander, en vraag wat deze persoon het fijnst vindt. Niet iedereen vindt het bijvoorbeeld fijn wanneer de ballen worden aangeraakt.

anaal vingeren

Tijdens het anaal vingeren streel je de anus en het gebied daar om heen. Ook kun je een of meerdere vingers de anus inbrengen. Doe dit langzaam, in het begin kan de anus als een reflex samenknijpen. Omdat de anus zelf geen vocht aanmaakt is het nodig om bij het vingeren glijmiddel of speeksel te gebruiken. Anders kan het gaan schuren en pijn doen.

Niet iedereen vindt dezelfde bewegingen, snelheid en druk fijn. Let goed op de reacties van de ander, en vraag wat deze persoon het fijnst vind. Na het anaal vingeren is het belangrijk om je handen te wassen en niet in de vagina of mond te steken. De bacteriën in de anus kunnen schadelijk zijn voor de vagina of mond.

hygiëne

Wanneer je seks gaat hebben is het belangrijk dat je schone handen hebt. Was daarom je handen vooraf. Let er ook op dat je nagels niet te lang zijn. Zorg er ook voor dat je regelmatig je nagels knipt en/of vijlt, zodat ze niet te scherp zijn. Je wilt de ander geen pijn doen met scherpe, lange nagels.