Pedofilie

pedofilie

Pedofilie betekent dat je verliefd wordt op kinderen die veel jonger zijn dan jijzelf. Deze gevoelens kunnen heel erg ingewikkeld zijn. De meeste mensen die pedofiele gevoelens hebben schamen zich hiervoor en willen deze gevoelens niet hebben.

Je mag geen seks of relatie hebben met jonge kinderen. Dit is in Nederland strafbaar. Voor veel mensen is pedofilie een taboe en daarom wordt er weinig over gepraat. Mensen met pedofiele gevoelens kunnen er niks aan doen, het is niet hun schuld dat zij die gevoelens hebben.

 

pedoseksualiteit

De meeste mensen met pedofiele gevoelens hebben nooit seks met een kind. Het is niet strafbaar om pedofiel te zijn want je kunt hier niks aan doen. Een pedoseksueel heeft wel seks gehad met kinderen. Pedoseksualiteit is daarom wel strafbaar.

praat erover

Omdat pedofilie een taboe is kan het erg lastig zijn om hulp te zoeken wanneer je dit nodig hebt. Toch is hulp erg belangrijk. Leven met een geheim is namelijk erg zwaar. Gelukkig zijn er hulpverleners die hierbij kunnen helpen.

Hulpverleners van Stop It Now! zijn hierin gespecialiseerd. Met hen kun je anoniem bellen en chatten. Zij geven advies, informatie en zijn een luisterend oor.