Seks en liefde

Liefde

Liefde betekent dat je heel veel om iemand geeft en dat je graag bij die persoon in de buurt bent. Als je verliefd bent dan heb je ook romantische en/of seksuele gevoelens voor iemand. Je krijgt dan kriebels in je buik en je wil die persoon heel graag aanraken. Bijvoorbeeld door te zoenen of knuffelen. Sommige mensen worden heel snel verliefd. Andere (bijna) nooit.

Seks

Seks is leuk en ook best spannend. Wat seks is verschilt per persoon. Er zijn namelijk heel veel verschillende manieren om seks te hebben.

Seksualiteit

Jouw seksualiteit zegt iets over of je verliefd wordt, op wie je verliefd wordt en of je het wel of niet fijn vindt om intiem met iemand te zijn.

Tijdens je puberteit leer je veel over je seksualiteit. Maar ook daarna blijf je nog van alles over jezelf leren. Dat je het allemaal nog niet zo goed weet is dus helemaal niet erg, je bent niet de enige!

Relaties

Omdat verliefd zijn voor iedereen anders is, zijn er ook veel verschillende liefdes relaties. Het is aan jullie om te bepalen wat voor relatie jullie willen. Als je geen zin hebt in een relatie is dat ook prima. Sommige mensen hebben genoeg aan vriendschappelijke relaties met vrienden en familie.

Meer leren over: