Seks

Seks

Er is niet één manier om seks te hebben. Je kunt in je eentje seks hebben (masturberen), met z’n tweeën of met meerdere mensen. Je kunt zoenen, knuffelen, vingeren, aftrekken, pijpen, beffen en neuken. Genoeg keus dus!

Je mag zelf bepalen of en hoe je seks hebt. Niet iedereen vindt de zelfde dingen fijn. Om er achter te komen wat je fijn vindt kun je dingen uitproberen. Het is altijd belangrijk om goed in de gaten te houden of iedereen het leuk heeft. Seks is alleen fijn als iedereen het leuk heeft.

Opgewonden worden

Als je seks gaat hebben is het belangrijk dat je opgewonden bent. Soms kun je heel snel opgewonden worden, op andere momenten heb je daar misschien wat meer tijd voor nodig. Het is daarom belangrijk seks rustig op te bouwen. Bijvoorbeeld door te beginnen met zoenen en knuffelen.

nieuwe dingen leren

Weten wat jij fijn vindt kost tijd. Daarom is het helemaal niet gek als het even duurt voor je hier achter komt. Je blijft je hele leven doorleren en nieuwe dingen ontdekken. Omdat je nieuwe dingen fijn gaat vinden of door te experimenteren. Seks hoeft niet in een keer helemaal goed te gaan.

Wil je iets nieuws uitproberen? Leuk! Bespreek het van te voren zodat je weet of de ander dat ook wil. Controleer tijdens de seks of de ander het nog leuk vindt en geef ook aan wat je er zelf van vindt. Laat het wel altijd weten als iets onprettig voelt. Ook als je zelf iets hebt voorgesteld hoef je er niet mee door te gaan als iets niet fijn is.

hoe vaak?

Niet iedereen heeft even vaak zin in seks. Er zijn een heleboel dingen die invloed hebben op hoe vaak jij seks wil. Het maakt niet uit hoe vaak je seks hebt, als je er zelf maar tevreden mee bent.

Als je goed in je vel zit of een nieuwe relatie hebt, dan heb je vaak meer zin in seks. Ook je vorige ervaringen met seks zijn belangrijk. Verwacht je dat de seks fijn gaat zijn omdat de vorige keren dat ook waren? Dan is de kans groot dat je vaker zin hebt in seks.

Was de seks die je gehad hebt niet zo fijn, dan heb je de volgende keer waarschijnlijk ook minder zin. Seks kan niet fijn zijn als er weinig aandacht was voor jouw plezier. Of misschien kun je er niet goed van genieten omdat je niet weet wat je fijn vindt. Als je dit samen bespreekt dan kun je hier samen wat aan doen. Grote kans dat je dan vanzelf meer zin krijgt in seks. Heb je weinig zin in seks en vinden jullie dat allebei geen probleem? Dan is het ook geen probleem! Seks is geen verplichting, ook niet in een relatie.