Als je niet weet op wie jij valt is dat niet erg. Je mag daar best over twijfelen. Veel mensen twijfelen wel een keer in hun leven over hun seksuele voorkeur.
Hoe het komt dat de ene persoon lesbisch is en de andere hetero, daar zijn wetenschappers het nog niet helemaal over eens. Sommigen denken dat je seksuele voorkeur ontstaat wanneer je een peuter bent. Andere zeggen dat het daarvoor al wordt bepaald. Feit is dat je niet zelf kunt kiezen op wie je valt. Je kunt je seksuele voorkeur ook niet zelf veranderen.
Seksuele voorkeur
Jongens, meisjes, mensen, geen van allen of allemaal. Er zijn heel veel verschillende seksuele voorkeuren. Jouw seksuele voorkeur zegt iets over op wie jij valt en de manier waarop. Niet iedereen heeft namelijk behoefte aan seks of een relatie.
Twijfel je over je seksuele voorkeur? Of weet je misschien heel goed op wie je valt maar durf je dat niet te vertellen? Praat er over met iemand die je vertrouwt. Dat kan iemand uit je omgeving zijn of bijvoorbeeld iemand van de Kindertelefoon
Als je uit de kast komt dan vertel je andere mensen op wie jij valt. Uit de kast komen is geen verplichting. Je bent niemand verplicht te vertellen wat jouw seksuele voorkeur is.
Ondanks dat uit de kast komen geen verplichting is, kan dat wel zo voelen. Mensen gaan er vaak vanuit dat iedereen heteroseksueel is. Het kan dan heel spannend zijn om aan je vrienden en familie te vertellen dat je dat niet bent.
Er zijn verschillende manieren om uit de kast te komen. Je kan het in één keer aan een grote groep mensen vertellen of aan één persoon tegelijkertijd. Je kunt een brief schrijven, een taart bakken of een regenboogvlag ophangen. Probeer het te vertellen op een manier dat jij je er prettig bij voelt.