BD(SM)

SM

SM is een fetisj waarbij dominantie en onderdanigheid een belangrijke rol spelen. Tijdens SM doet iemand een ander vrijwillig fysiek en/of mentaal pijn. Dit kan door het gebruiken van woorden, handboeien, blinddoeken of gewoon je eigen kracht.

Voordat je aan SM begint is het belangrijk dat je goede afspraken maakt. Zowel voor de onderdanige rol als de dominante rol is het belangrijk om te bespreken wat ieders grenzen zijn. Bespreek wat je opwindend vindt en wat niet. Je mag je natuurlijk later altijd nog bedenken. Voor die momenten kun je een stopwoord bedenken. Als iemand dat woord zegt stop je onmiddellijk met wat je aan het doen bent. Op die manier hou je het veilig.

BDSM

BDSM is hetzelfde als SM maar dan met bondage en discipline erbij. Bondage is het vastbinden van mensen of delen van het lichaam. Discipline gaat over het rollenspel waarbij een iemand dominant is over de ander. Dit kan bijvoorbeeld door te bepalen wat de ander doet door het stellen van regels.

Voordat je aan BDSM begint is het belangrijk dat je goede afspraken maakt. Zowel voor de onderdanige rol als de dominante rol is het belangrijk om te bespreken wat de grenzen zijn. Bespreek wat je opwindend vindt en wat niet. Je mag je natuurlijk later altijd nog bedenken. Voor die momenten kun je een stopwoord bedenken. Als iemand dat woord zegt stop je onmiddellijk met wat je aan het doen bent. Op die manier hou je het veilig.