Wat vind ik fijn?

fijne seks

Er is geen perfecte manier van seks hebben. Seks is goed als het voor jullie allebei leuk is. Maar wat is leuke en fijne seks? Dat is voor iedereen anders. Om uit te zoeken wat je leuk vindt kun je masturberen, fantaseren of samen op onderzoek uitgaan. Doe dit op een plek waar jij je prettig voelt en met iemand die je vertrouwt.

masturberen

Masturberen helpt om erachter te komen wat je fijn vindt. Neem rustig de tijd om te ontdekken welke plekjes en bewegingen jij fijn vindt. Dat is het makkelijkst op een moment dat je alleen bent en niet gestoord kan worden.

Samen seks

Met iemand seks hebben kan heel leuk zijn. Zeker als je elkaar vertelt wat je wensen zijn. Als je nog niet zo goed weet wat je fijn vindt kun je dat ook samen ontdekken.

Als je samen nieuwe dingen gaat proberen is het belangrijk om rustig aan te doen. Vraag van tevoren altijd toestemming. Raak elkaar langzaam aan en vraag wat er fijn voelt. Wees lief voor elkaar en geduldig. Bij niemand gaat het in één keer perfect.

Het is oké om te zeggen dat iets niet fijn voelt. Ook als het jouw idee was om iets uit te proberen. Jij mag zelf aangeven wat fijne seks voor jou is. Dat kan ook iedere keer verschillen. Als iemand tegen jou zegt dat iets niet fijn voelt is dat geen afwijzing. Die persoon geeft alleen maar aan dat iets anders fijner voelt.

Fantaseren

Gebruik je fantasie! Door te fantaseren kun je erachter komen wat je opwindend vindt. Je kunt ook erotische verhalen lezen en filmpjes of afbeeldingen bekijken. Ook dat kan je helpen om een idee te krijgen van wat je leuk vindt. Let wel op! Niet iedere fantasie is er om uitgevoerd te worden. En als je met andere mensen bent heb je altijd toestemming nodig.

hoe vaak?

Niet iedereen heeft even vaak zin in seks. Er zijn een heleboel dingen die invloed hebben op hoe vaak jij seks wil. Het maakt niet uit hoe vaak je seks hebt, als je er zelf maar tevreden mee bent.

Als je goed in je vel zit of een nieuwe relatie hebt, dan heb je vaak meer zin in seks. Ook je vorige ervaringen met seks zijn belangrijk. Verwacht je dat de seks fijn gaat zijn omdat de vorige keren dat ook waren? Dan is de kans groot dat je vaker zin hebt in seks.

Was de seks die je gehad hebt niet zo fijn, dan heb je de volgende keer waarschijnlijk ook minder zin. Seks kan niet fijn zijn als er weinig aandacht was voor jouw plezier. Of misschien kun je er niet goed van genieten omdat je niet weet wat je fijn vindt. Als je dit samen bespreekt dan kun je hier samen wat aan doen. Grote kans dat je dan vanzelf meer zin krijgt in seks. Heb je weinig zin in seks en vinden jullie dat allebei geen probleem? Dan is het ook geen probleem! Seks is geen verplichting, ook niet in een relatie.

neem de tijd

Het kost tijd om er achter te komen wat jij fijn vindt. Je hele leven door blijf je nieuwe dingen ontdekken. Het kan best zijn dat je later in je leven andere dingen leuk gaat vinden. Of misschien ga je experimenteren en ontdek je nieuwe dingen. Seks hoeft dus niet in één keer goed te gaan. Je hebt alle tijd om te ontdekken wat jij leuk vindt.